Sebastian Brouwer | tenor

Sebastian Brouwer | tenor

Sinds zijn studie aan de Conservatoria van Enschede en Amsterdam, heeft de carrière van tenor Sebastian Brouwer hem niet alleen op de grootste podia van Europa gebracht, maar ook naar tournees en concertseries in de Verenigde Staten (2004) en Australië (2002).

Op de meest belangrijke Nederlandse muziekfestivals en –series heeft hij gezongen met orkesten als het Concertgebouw (Kamer)Orkest en Radio Filharmonisch Orkest onder de baton van dirigenten als Edo de Waart, Jaap van Zweden, Roy Goodman, Jan Willem de Vriend en Ton Koopman. Zijn stem was ook te horen op radio en televisie bij diverse Nationale omroepen bv. VARA (Matinee ) , NPS.

Sebastian Brouwer heeft een zeer wijd georiënteerd repertoire dat reikt van oratorium tot opera en kamermuziek, van het begin van geschreven vocale muziek tot hedendaagse stukken – waarvan enkele geschreven zijn met zijn stem in gedachten. Deze werken heeft hij dan ook in première gebracht.

Hij is een zeer veelgevraagde vertolker van de muziek van J.S. Bach en zijn vertolking van de Passionen (Evangelist en aria’s),en oratoria van Bach worden over het algemeen zeer gewaardeerd. Andere werken uit het oratorium repertoire zijn o.a. Requiem – Verdi, Elias , Paulus – Mendelssohn , Oratorio de Noël – Saint-Saëns, Messiah- Haendel , Messa di Gloria – Puccini, Misa Criolla- Ramirez, Petite Messe Solennelle – Rossini , Carmina Burana – Orff en Jahreszeiten en Schöpfung – Haydn. I

Op het gebied van opera heeft hij al een aantal tenorhoofdrollen met succes uitgevoerd waaronder Il barbiere di Seviglia – Rossini, Alceste – Haendel, Pygmalion en Les Indes Galantes – Rameau, Orphee et Euridice en Iphigénie en Tauride – Gluck, La Sonnambula en I Puritani – Bellini, Boccacio – Von Suppe en Gasparone – Millocker, La traviata en Oberto- Verdi , Don Pasquale – Donizetti, Die Fledermaus- Strauss , Carmen – Bizet , Call me Ishmael – Goldschneider.

Tijdens het seizoen 2010-2011 is Sebastian Brouwer uitgenodigd om verschillende concerten in Zuid-Amerika te zingen, waaronder twee uitvoeringen van de Mattheus Passion van J.S. Bach in het beroemde Colon Theater in Buenos Aires, Argentinië.