Leon van Liere | tenor

,
Leon van Liere | tenor

Leon van Liere studeerde klassiek zang bij Frans Huijts aan het Rotterdams Conservatorium, waarna hij zijn opleiding vervolgde bij Raymond Modesti. Momenteel wordt hij gecoacht door Brian Masuda en ontvangt hij lessen van Rudolf Piernay. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij onder meer Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Marcel Reijans, Alexander Oliver en Dennis O ́Neill.

Als oratoriumzanger vertolkte hij soli in onder andere de Matthäus Passion en Johannes Passion van Bach, Messiah van Händel, Die Schöpfung en Die Jahreszeiten van Haydn, het Requiem en diverse missen van Mozart, Elias en Paulus van Mendelssohn, het Requiem van Verdi en Stabat Mater en het Requiem van Dvorak.

Gedurende zijn studie was hij te zien in producties van de Dutch National Opera Academy, als Il Podestà in La Finta Giardiniera van Mozart en als Son in Less Truth, More Telling van Thierry Tidrow. Leon zong verder rollen als Ismaele in Nabucco, Verdi, Rinuccio in Gianni Schicchi, Puccini, Tamino in Die Zauberflöte, Mozart en Rodolfo in La Bohème, Puccini.

Hij vertolkte tijdens het Peter de Grote-festival in Groningen en het Grachtenfestival in Amsterdam de rollen van Willem Mons en Nicolaas Witsen in The Tsar, his wife, her lover and his head van Monique Krüs en wederom tijdens het Amsterdams Grachtenfestival Maximiliaan en Cacambo in een korte, Nederlandstalige versie van Bernsteins Candide, een herneming van een productie van het Resident Artists Programme van de Nationale Reisopera. In 2017 vertolkte hij in de NTR Zaterdagmatinee de rol van Kapitein in Simon Boccanegra, Verdi, gedirigeerd door James Gaffigan.

In 2018 was Leon tijdens het Bredewegfestival te zien als Don José in een bewerking van Carmen van Bizet en zal hij terugkeren bij de NTR Zaterdagmatinee in A Village Romeo and Juliet van Delius onder leiding van Sir Mark Elder. In 2019 zal hij optreden in Die Gezeichneten van Schreker gedirigeerd door Markus Stenz.