Hans Christian Hinz | basbariton

Hans Christian Hinz | basbariton

Hans Christian Hinz werd in Hannover geboren. Zijn muzikale basis werd gelegd bij het Knabenchor Hannover, waar hij later nog vijf jaar werkzaam was als repetitor en vocal coach.
Aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover, behaalde hij het examen ‘Schoolmuziek ‘. Daarna volgde een studie solozang bij Prof. Hildegard Kronstein-Uhrmacher aan de Hochschule für Musik in Detmold. Hij behaalde zijn diploma in opera, concert en oratorium. Hij was docent bij de Internationale Arbeitskreis für Musik Kassel (IAM).

Hij won een aantal prijzen zoals tijdens de Westfälischen Musikfesten voor interpretatie van hedendaagse muziek en in 1999 was hij finalist bij de Erna Spoorenberg Vocalisten presentatie van de Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCZB).

Naast gastoptredens bij verschillende radiokoren (RIAS-kammerchor Berlin en SWR-Vokalensemble Stuttgart) en was hij meerdere jaren ensemble lid van het koor van de Norddeutsche Rundfunk Hamburg. (NDR)
In de tijd werkte hij samen met beroemde dirigenten als: Herbert Blomstedt, Carl St. Clair, Christoph Eschenbach, Robin Gritton, Marcus Creed, René Jacobs, Thomas Hengelbrock, Reinhard Goebel, Semyon Bychkov, Sylvain Cambreling, Semyon Bychkov,
Kent Nagano, Peter Schreier en Sir Neville Marriner.

Hans Christian Hinz werkte mee aan een aantal operaproducties. Zo zong hij de hoofdrol in L’Orfeo van Claudio Monteverdi en Sid in Albert Herring van Benjamin Britten.

Naast liedzanger van Duitse en Franse liederen houdt de basbariton zich voornamelijk bezig met het oratorium werk. Monteverdi Mariavesper en Messiah van Händel en het oeuvre van J.S. Bach in historische uitvoering behoren tot zijn repertoire als ook Haydn’s Schöpfung en Jahreszeiten Mendelssohn Elias en Paulus, Ein Deutsches Requiem van Brahms of Carmina Burana van Orff.

Concertreizen brachten hem door geheel Europa, Amerika, Japan en Zuid-Amerika.
Hij werkte mee aan talrijke CD-, radio- en televisie producties.

In 2016 was Hinz de Christus in de televisie uitvoering van de Matthäus-Passion op Goede Vrijdag vanuit de Pieterskerk in Leiden.(NPO2)

www.hanshinz.nl