Adrian Fernandes | tenor

Adrian Fernandes | tenor

Adrian Fernandes (1987) is geboren te Curaçao. Adrian studeerde klassieke zang aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocent Roberta Alexander. Daarnaast kreeg hij coaching en masterclasses van o.a. Carolin Watkinson, Frans Huijts, Charlotte Riedijk, Dennis O’Neill en Vinson Cole.

Als tenor voert Adrian vele grote werken uit in Nederland en België zoals het Weihnachts -oratorium, de Matthëus Passion en Johannes Passion (tenorsolist en evangelist) en vele cantates van J.S. Bach, diverse missen van W.A. Mozart, Messiah e.a. van G.F.Händel, Die Schöpfung van J.Haydn, Maria Vespers Van Cl. Monteverdi, Petite Messe Solennelle van G. Rossini en Serande for Tenor Horn and Strings en de Saint Nicolas Cantata van B. Britten.

Adrian werkte als tenorsolist mee met het speciale kerstprogramma ‘Rejoice’ van Combattimento en Wishful Singing dat werd uitgevoerd in o.a. Paradiso, Orpheus Apeldoorn en de Oosterpoort Groningen.
In 2017 soleerde hij in de zomer op de eerste , succesvolle editie van het festival ‘ Lekker Klassiek’ in België met maar liefst 3.500 toeschouwers en nam del aan de uitvoering van Händels Messiah door de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer.
Adrian werkte eerder met dirigenten als Wiecher Mandemaker, Rob Vermeulen en Dirk Brossé.