KOV Middelburg

scrolldownarrow2

Contactgegevens bestuur.

De Koninklijke Oratorium Vereniging Middelburg werd in 1834 opgericht door Johannes Cleuver, met het doel:

“Door vereniging van enige liefhebbers der zang- en toonkunst, geholpen door de bekwame meesters hier
ter studie, een vast muziekgezelschap op te rigten, hetwelk maandelijks hier zoude vergaderen om tot onderlinge oefening en uitspanning eenig vocaal en instrumentaal muziek uit te voeren.”

Met veel enthousiasme zetten wij de tradities voort. Tweejaarlijks, op Goede Vrijdag, brengen wij de Johannes Passion ten gehore en tweejaarlijks zingen wij  op 4 mei na de dodenherdenking op het Abdijplein, een Requiem in de Zeeuwse concertzaal.
Voorbeelden: Requiem Rutter, Requiem van Verdi Requiem voor Auschwitz van Roger Moreno Rathgeb.
Jaarlijks voeren wij in november een concert op.
De laatste vijf jaar zijn de volgende werken uitgevoerd: Het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, de Messiah van Händel, van Rossini de Petite Messe Solennelle, Mendelssohn de eerste Walpurgisnacht en de Paulus.

De KOV bestaat uit ruim 70 actieve leden die de passie voor het zingen van omvangrijke vocale werken met elkaar delen. Ons koor wordt geleid door dirigent Arno van Wijk en bij de uitvoeringen zingen solisten en regelmatig ook projectzangers mee.

Wil je met ons meezingen?

Dan bent je van harte welkom!
Ik zing graag mee!

Als bestuur van de Koninklijke Oratorium Vereniging zetten wij ons in om, samen met de dirigent, concerten te organiseren, contributies en donaties te innen en subsidiënten en sponsors te werven. Wij streven ernaar om het welzijn van onze leden zo goed mogelijk te behartigen en aan wensen tegemoet te komen.

Het bestuur van de KOV bestaat uit:

voorzitter

Ria Lengton

rialengton@me.com

0113-649497

Taken: externe contacten / PR zaken

secretaris

Ditty Kempe

06-52095874

bestuur@oratoriummiddelburg.nl

Taken: ledenlijsten / repetitieroosters

penningmeester
bibliothecaris

Klaas de Nooijer

06-14577081

schonoo@zeelandnet.nl

Taken: muziek koorleden / dagprogramma’s concerten / 1e notulist

bestuurslid

Nel van der Veen

06-25245711

pvdveen@zeelandnet.nl

Taken: contact solisten en orkest / presentielijsten

bestuurslid

Jan Douw

06-39809388

jandouw@outlook.com

Taken: 2e voorzitter, algemeen adjunct

dirigent

Arno van Wijk
info@arnovanwijk.nl

Arno van Wijk studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Hierna studeerde hij aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. bij Joop Schets voor het Praktijkdiploma Koordirektie en Kerkelijk Koorleider. In juni 2000 studeerde hij af met een uitvoering van het Magnificat van J.S. Bach. In juni 2004 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie met een a cappella-programma voor vrouwenkoor.   Als dirigent gaf hij succesvolle uitvoeringen van o.a. Petite Messe Solennelle van G. Rossini, Magnificat, Johannes Passion en Weihnachts Oratorium van J.S. Bach, Gloria van A. Vivaldi, Der 42. Psalm en Die erste Walpurgisnacht van F. Mendelssohn, Requiem van G. Fauré, Messiah van G.F. Handel, Ein Deutsches Requiem van J. Brahms, Messe Solennelle van Ch. Gounod, Messa di Gloria van G. Puccini, The Crucifixion van J. Stainer, Requiem van J. Rutter, Requiem voor Auschwitz van Roger Moreno Rathgeb en Das Berliner Requiem van K. Weill. Arno is tevens organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes, waar hij het Marcussen-orgel uit 1970 bespeelt. Per 1 oktober 2012 is hij benoemd als stadsorganist van Goes.

redactie en website / PR

Els Rijken

0118-636488

elsrijlo@zeelandnet.nl

Taken: PR / website / corveelijsten / programmaboekje concert

Koninklijke Oratorium Vereniging Middelburg