Beste koorleden,

 

16 augustus jl. heeft het eerste concert plaatsgevonden in ‘onze’ Concertzaal en 26 augustus was daar dan onze eerste repetitie sinds begin maart de Coronacrisis uitbrak.

Ja mensen, dat is een half jaar geleden !

Wij troffen de zaal aan  met stoelen in ‘Coronaopstelling’ en hebben deze een kwartslag gedraaid voor de repetitie ( foto).

Het was na een blij weerzien een aarzelend begin : wennen aan de onderlinge afstand, je kunt immers niet leunen op de stem van je buurman/vrouw en dan ga je zeker niet uit volle borst staan zingen ! Trouwens, dat mocht ook niet van Arno: voorzichtigheid geboden voor ons stemapparaat.

Met inoefenen deden we o.a. de bekende riedel van : babbel maar een beetje, babbel…etc. En het splitsplatsplit- deel liet Arno wijselijk achterwege……..

Om mee te beginnen koos Arno voor Laudate Dominum ( deel 5 Vespers)

Heel prettig want deze oude bekende hadden we nog aardig paraat.

Met het Kyrie  uit de  Krönungsmesse hadden we meer moeite : die krachtige uitspraak van de K, weten jullie nog?

Ter afsluiting het Te Deum ( zie filmpje ). Oordeel zelf:

Arno’ s terugblik op deze eerste repetitie was er een van een soort wankel evenwicht, maar hij was blij met de start en vertrouwt op een goede voortgang.

Er waren nu zo’n 26 leden aanwezig. Qua oppervlakte nam dat aardig wat ruimte in beslag ( wij konden elkaar trouwens goed verstaan ).

Als je ook er ook weer bij wil zijn, geef dat dan door aan Ditty, want als het aantal naar de 50 gaat lopen, geldt er een ander protocol.

 

Met een hartelijke groet, Ria.